26 jun 2007

Wat doen wij?

De Stichting Communicatie, Cultuur en Ontwikkeling is opgericht op 14 maart 2005. Haar doel is om middels informatie een wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van Suriname. Als rode draad door de activiteiten van de stichting loopt communicatie voor gedragsverandering.



PROJECTEN IN UITVOERING

Hoorspel Koni fu Libi
Koni Fu Libi is een hoorspel gericht op hiv en aids preventie in het binnenland van Suriname. Deze productie komt in twee Marron talen, het Saramaccaans en het Aucaans, en bestaat uit vijf delen van elk maximaal vijf minuten. Het hoorspel behandeld onderwerpen als de misvattingen die er heersen bij de Marrons mbt hiv en aids, de besmettingsvormen, stigma en discriminatie en hoe te leven met hiv en aids. Om de mensen in het binnenland te kunnen bereiken, zullen de community radio's elk een kopie krijgen. Maar ook NGO's die op dit gebied werken in het binnenland komen in aanmerking voor een kopie als voorlichtingsmateriaal. Het ligt in de bedoeling om naast deze audio-productie ook een video-productie te doen gekoppeld aan dorpsdiscussies.

Kiya Uma, Yu A wan Lespeki Uma
Kiya Uma, Yu A Wan Lespeki Uma is een integraal begeleidingsprogramma voor jonge Marron vrouwen in de districten Paramaribo en Wanica. Het programma zal worden opgestart nadat een situatieanalyse van de doelgroep is afgerond. Deze fase is in voorbereiding. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, met name het directoraat Jeugdzaken, geeft hieraan ondersteuning.



Het Gezondheidsjournaal
Dit programma is wekelijks en wordt uitgezonden op vier televisiestations te weten ATV, STVS, Apintie TV en Sky TV. Ieder programma heeft een duur van maximaal vijftien minuten. Het doel is het bevorderen van een bewuste en gezonde leefstijl onder de Surinamers. De stichting COCON voert dit project uit in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid.

Brochure Partners for Healthy Suriname 2007 (Word 4 pag. 300 kB)

<

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste COCONners,

Heel veel succes met jullie website!

Henk van de Belt

Redactie zei

Wij danken je zeer Henk,

Je bent een waardige COCON-vriend.
Deze site zou zonder jou geen succes zijn geweest. Wij zijn je hiervoor veel dank verschuldigd. Keep on doing the good work.

The COCON-Crew